De voordelen van halfverharding in je tuin

pexels-pixabay-210383

Twijfel je nog hoe je je nieuwe tuin wilt gaan aanleggen? Worden het alleen maar tegels? Of toch een stukje gras? En heb je ook al aan halfverharding gedacht? Halfverharding kan een creatieve toevoeging zijn aan je tuinontwerp. Daarnaast biedt het ook een hoop mogelijkheden. In dit artikel geef ik je een aantal voordelen van halfverharding in je tuin. Let op, na het lezen van dit artikel wil je misschien je hele tuin wel bedekken met halfverharding. 

Goedkoper dan andere verharding

Het eerste voordeel ga je terugzien in je portemonnee (en dat willen we allemaal natuurlijk wel). Halfverharding is namelijk goedkoper in aanleg dan andere soorten verharding. Ook het onderhoud van deze verharding loopt niet hoog op in de kosten. Is er een kaal plekje ontstaan? Dan vul je deze eenvoudig op. Onkruid kan eenvoudig worden verwijderd en daarnaast krijgen algen en mos minder kans als je de halfverharding af en toe een beetje aanharkt. Heb je niet zoveel te besteden voor je nieuwe tuin, maar wil je toch origineel en creatief zijn? Dan is halfverharding een hele goede keuze voor jouw tuin. 

Halfverharding is waterdoorlatend

Over het algemeen is halfverharding meer waterdoorlatend dan andere soorten verharding, zoals tegels en stenen. Hierdoor kan het water op een natuurlijke manier weglopen en heb je geen last van plassen water in je tuin. Dit is bijvoorbeeld goed terug te zien op fietspaden waar met de halfverharding soort Nobre cál wordt gewerkt. Hier zul je zelden plassen water op zien liggen. 

Veel mogelijkheden

Halfverharding is er in allerlei soorten, met elk een eigen kleur. Hierdoor kun je zelf kiezen wat jij bij jouw tuin vindt passen. Zo heb je bijvoorbeeld keuze uit grind, split, gravier d’or, klei schelpen en boomschors. Daarnaast ben je met halfverharding ook erg flexibel. Je kunt er namelijk ook organische vormen mee maken. Hierdoor zit je niet vast aan de hoekige vormen waar je bij bijvoorbeeld tegels al sneller tegenaan loopt. Het is ook mogelijk om meerdere soorten halfverharding door elkaar te gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een stukje met grind, maar ook een stukje met Nobre cál? Dan is dat makkelijk te realiseren.  

Natuurlijke uitstraling

Doordat de materialen waar halfverharding van gemaakt is erg natuurlijk zijn, kun je snel een natuurlijke uitstraling aan je tuin geven. Denk bijvoorbeeld aan boomschors. Dat staat toch een stuk natuurlijker dan die saaie grijze tegels.

Facebook
Twitter
Pinterest